PRIKAZ SISTEMA SAMOODBRANE REALNIAIKIDO U BUDIMPEŠTI

10.12.2018 članovi KRA „SURČIN“ na čelu sa Igorom i Tamarom Mandić  su u Budimpešti promovisali i demonstrirali  efikasne tehnika samoodbrane, atraktivnim bacanjima, prikazom odbrane od različitih vrsta napada kao i odbranu od naoružanog napadača. Promociju je organizovao naš predstavnik IFSRA za MAĐARSKU Halász Mihály-a.

Zahvaljujemo se svim učesnicima ovog događaja kao i našem predstavniku za Mađarsku na uloženom trudu i promociji naše veštine.

III MEĐUNARODNI SEMINAR SSSSRA2015 – PETROVAC NA MLAVI

U nedelju 09.12.2018 u hali sportova  u PETROVCU NA MLAVI, održan je treći međunarodni seminar „Sistema samoodbrane realni aikido“. Organizator seminara bio je SU“ BORILAČKI CENTAR KNEZ MILOŠ” Seminar su vodili majstor Vladimir Vokić, crni pojas 7. DAN, Branko Brešćanski, crni pojas 7.DAN i Aleksandar Nikolić, crni pojas 5.DAN. Na seminaru su učestvovali klubovi iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Surčina, Čačka, Niša, Požarevca, Velike Plane kao i gosti iz Makedonije. Na seminaru je bilo učesnika različitog nivoa znanja, od početničkih žutih do majstorskih crnih pojaseva. U dobroj atmosferi i sa puno elana, učesnici seminara obrađivali su i usavršavali tehnike samoodbrane. U prvom delu seminara su zadate, detaljno objašnjene i pokazane tehnike iz programa SSRA2015 . U drugom delu, klub domaćin i demo tim koji je učestvovao na XXI AEROBIK HAPPENINGU, su imali priliku da se predstave gledalištu i kolegama iz drugih prijateljskih klubova pripremljenim demonstracijama efikasnih tehnika odbrane, atraktivnim bacanjima, prikazom odbrane od više napadača itd.“

Po završetku seminara za učesnike i goste organizovana je poseta banji “ŽDRELO”.

Ovim putem želimo da se zahvalimo domaćinima SU“ BORILAČKI CENTAR KNEZ MILOŠ “ kao i predstavnicima OPŠTINE PETROVAC NA MLAVI, SPORTSKOG SAVEZA I HALI SPORTOVA koji su bezrezervno pomogli održavnje ovog seminara.

XXI AEROBIC HAPPENING-PRIKAZ VEŠTINE SISTEM SAMOODBRANE REALNI AIKIDO

08.12.2018. održan je XXI AEROBIC HAPPENING na Fakultetu za fizičku kulturu u Beogradu. Na poziv organizatora članovi našeg Saveza su uzeli učešće na ovom događaju i pred brojnom publikom izveli prikaz veštine SISITEM SAMOODBRANE REALNI AIKIDO .

Ovim putem se zahvaljujemo našim članovima (CRA”VOKIĆ”, CRA”BREŠĆANSKI”, KRA”SURČIN”, KRA”ANĐEO”, SURA”TAIDO”) koji su nas predstavili u najboljem svetlu i prisutne upoznali sa našom borilačkom veštinom.

III DEČIJI SEMINAR –PADINSKA SKELA 2018

18.11.2018.g. u sportskoj hali u Padinskoj Skeli  održan je III DEČIJI SEMINAR SISTEMA SAMOODBRANE REALNI AIKIDO.

Organizatori ovog seminara su KRA “ZMAJEVI “ I CRA “ VOKIĆ” .

U dobroj atmosferi i sa puno elana, 300 dečaka i devojčica je treniralo i družilo se sa najboljim majstorima naše veštine. Na seminara  su se obrađivale i usavršavale tehnike iz dečijeg programa SSRA2015.

Posle završetka seminara na veliku radost mališana organizovana su takmičenja u poligonu spretnosti, pikadu , izvođenju penala…. Pobednici u igrama su osvojili pehare i diplome.

Zahvaljujemo se organizatorima na lepo organizovanom seminaru .

Vidimo se i sledeće godine.

IV MEĐUNARODNI SEMINAR SISTEM SAMOODBRANE REALNI AIKIDO & PENCHAK SILAT

U subotu 20.10.2018. održan je  IV MEĐUNARODNI SEMINAR SISTEM SAMOODBRANE REALNI AIKIDO & PENCHAK SILAT u organizaciji SU „CRA BREŠĆANSKI“. Na seminaru je bilo preko 100 učesnika (kategorija – odrasli) iz Srbije, Rusije, Ukraine, Makedonije, Mađarske i Francuske na jednom mestu. U dobroj atmosferi i sa puno elana, puno rada učesnici seminara obrađivali su i usavršavali tehnike odbrane od naoružanog napadača. Seminar je bio podeljen na dva dela. Prvi deo seminara je vodio Sèbastien Vèruolt 4.Dan penchak silat gde je prisutne upoznao sa veštinom PENCHAK SILAT . Drugi deo seminara su vodili Vladimir Vokić 7.Dan i Branko Brešćanski 6.Dan.

Po završetku seminara članovi kluba CRA“BREŠĆANSKI“ su izveli prikaz veštine sistem samoodbrane  realni aikido povodom obeležavanja 25 godina rada Branka Brešćanskog.  Ovo je ujedno bila i promocija majstora Branka Brešćanskog u zvanje crni pojas  7.Dan .

Prijatna atmosfera iz sale se prenela i na nastavak slavlja u prostorijama kluba SU”CRA BREŠĆANSKI”, gde su domaćini upriličili veče za pamćenje koje će se dugo spominjati i prepričavati.

Još jednom, čestitamo našem velikom prijatelju na uspešnom jubileju i odličnoj organizaciji

IV MEĐUNARODNOG SEMINARA SISTEM SAMOODBRANE REALNI AIKIDO & PENCHAK SILAT

III INSTRUKTORSKI SEMINARA SRPSKOG SAVEZA SAMOODBRANE REALNI AIKIDO 2015

29.09.2018. godine u prostorijama SU „KRA Surčin’’ održan je III instruktorski seminar Srpskog saveza Sistema samoodbrane Realni aikido 2015. Ceo ovaj sportski događaj je prepoznat i od GO SURČIN, te je Predsednik opštinskog veća Milan Prokopljević otvorio seminar, kao i Mihailo Medan – član veća za sport opštine Surčin.

Na III Instruktorskom seminaru učešće je uzelo 19  klubova sa preko  40 trenera i instruktora. Na ovogodišnjem seminaru učestvovali su treneri  i instruktori iz Makedonije na čelu sa glavnim trenerom Antoanom Dinevskim.  Učesnici su proveli 5 sati na strunjačama radeći tehnike programa za decu i za odrasle.

Programe su ove godine  prezentovali Vladimir Vokić – 7.DAN i Branko Brešćanski – 6.DAN uz podršku člnova Tehničke komisije.

Narednog dana 30.09.2017 odražani su sastanci  Upravnog odbora, Nadzornog odbora, Tehničke komisije kao i DAN kolegijum.

20.KAMP KANJIŽA -2018

20. kamp u Kanjiži koji je održan u periodu od 13-16.08.2018. godine, protekao je u izuzetno prijateljskoj i radnoj atmosferi. Učešće na ovogodišnjem kampu uzelo je oko 60 učesnika različitog uzrasta. Učesnici su imali dva treninga dnevno kao i priliku da se upoznaju sa majstorima našeg Saveza . Treninge su vodili Branko Brešćanski crni pojas 6.DAN, Mihàly Halàsz crni pojas 6.DAN, Igor Mandić crni pojas 4.DAN , Duško Buratović crni pojas 1.DAN. Kao i svake godine na kraju seminara je održano polaganje, i svi kandidati su uspešno položili. Ove godine je obeležena 20. godišnjica rada kampa kao i proslava u čast našeg domaćina i velikog prijatelja MIHÁLY HALÁSZ-a.

Još jednom, čestitamo našem velikom prijatelju na uspešnom jubileju i želimo mu još puno sportskih uspeha.

KAMP SISTEMA SAMOODBRANE REALNI AIKIDO U MATARUŠKOJ BANJI

U periodu od 18.07-25.07.2018 održan je kamp sistema samoodbrane realni aikido u Mataruškoj banji, u organizaciji CRA“BREŠĆANSKI“. Seminar je protekao u izuzetno prijateljskoj i radnoj atmosferi. Pored svakodnevnih treninga koji su se održavali dva puta dnevno, deci su organizovane i druge aktivnosti kao što su odlazak na bazen, obilazak manastira Žiča… Za vreme boravka u Mataruškoj banji imali smo posetu članova kluba KRA „ANĐEO“ iz Čačaka i Kraljeva.

SUPER KAMP NA MITROVCU NA TARI

U periodu od 23. juna do 04. avgusta, SSRA2015 je imao aktivnost u okviru Super Kamp-a na Mitrovcu na Tari, gde je kroz školu samoodbrane prošlo 4000 dece, predškolskog, školskog i srednjoškolskog uzrasta.

Glavni trener bio je Ivan Milutinović crni pojas 3.dan iz SURA „Taido“ Beograd. Asistenti i instruktori su Aleksandar Kopandanović, Aleksa Aćimović i Strahinja Đukić iz „Taido“ kluba, Svetlana Bulatović iz Centra „Vokić“ Beograd, Lazar Mitić i Dušan Urošević iz Borilačkog centra „Knez Miloš“ iz Požarevca. Ovaj Tim je u ime Saveza održao 252 treninga u roku od 43 dana.

Ova aktivnost Saveza doprinela je da se deca, njihovi roditelji, nastavnici, učitelji i brojni animatori, kao i posetioci planine Tare upoznaju sa radom sistema samoodbrane realni aikido, oprobaju se u samoj veštini i uvere u praktična rešenja izvlačenja i oslobađanja iz problematičnih situacija mogućih napada.

Kvalitet treninga, ljubaznost predavača i profesionalnost instruktora i trenera, omogućili su saradnju sa velikim brojem osnovnih i srednjih škola širom Srbije.

Pored ostalih aktivnosti, izdvojili bi saradnju sa GSS-om (Gorska služba spasavanja) i MSS-om (Mačeovački Savez Srbije) koji su izrazili veliku zainteresovanost za sistem samoodbrane realni aikido gde su im naši instruktori održali posebno organizovane treninge. Saradnja sa Super kamp-om je protekla uspešno i po rečima organizatora vrlo su zadovoljni utiscima dece i njihovih nastavnika sa radionice samoodbrane koju je izve SSRA2015.

Izveštaj napisao

Ivan Milutinović

III CENTRALNO POLAGANJE ZA DAN ZVANJA – SURČIN 2018

Srpski Savez Realnog Aikidoa 2015 je organizovao treće po redu CENTRALNO POLAGANJE za DAN zvanja u Surčinu 12.05.2018 godine. Nakon četiri pripremna seminara i odabira polagača, na polaganje je izašlo 6 kandidata od kojih 4 kandidata za zvanje crni pojas 1.DAN i 2 kandidata za zvanje crni pojas 2.DAN SSRA2015

1.DAN

1.ZORAN NOVKOVIĆ (KRA ANĐEO, ČAČAK)

2.MARKO VELIČKOVIĆ (SU POKRETNA SILA, VELIKA PLANA)

3.GORAN TOMIĆ (KRA I JJ NOVI SAD, NOVI SAD)

4.ĐORĐE STAKIĆ (KRA SURČIN, SURČIN)

2.DAN

1.ALEKSANDAR PETROVIĆ (CRA VOKIĆ, BEOGRAD)

2.MIHALJ HARČA (CRA BREŠĆANSKI, NOVI SAD)

Svi kandidati su uspešno savladali i prikazali propisan program SSRA2015 za zvanje DAN. Ove godine  priznanje za najboljeg kandidata u muškoj konkurenciji za 1. DAN dobio je Đorđe Stakić iz KRA „SURČIN“. Domaćin trećeg centralnog polaganja je bio KRA „Surčin“, i ovim putem im se zahvaljujemo na besprekornoj organizaciji.

Svim kandidatima čestitamo i želimo im uspeh u daljem radu i napredovanju.

SEMINAR SSSRA  ,,ZRENJANIN 2018’’

Dana 22.04.2018 godine u Domu borilačkih veština održan je tradicionalni seminar u ZRENJANINU kao i selektivni seminar za zvanje DAN.

Na seminaru je bilo oko stotinu učesnika iz svih klubova SSSSRA2015. Seminar su vodili majstori sa najvećim zvanjima u našem savezu.

Posle završenog seminara učesnici su nastavili sa druženjem u prelepom abijentu restorana Banatska kuća.

Ovim putem se zahvaljujemo domaćinu KRA „ZRENJANIN 1995“ na odličnoj organizaciji seminara pod vođstvom trenera Aleksandra Nikolića crni pojas 5 DAN, Stanaćev Slobodana crni pojas 2 DAN i Buratović Duška crni pojas 1 DAN.

Vidimo se sledeće godine.

sportski pozdrav iz Zrenjanina

DRUGI MEĐUNARODNI SEMINAR „SISTEMA SAMOODBRANE REALNI AIKIDO“ NOVI PAZAR 2017

U nedelju 10.12.2017. u sportskoj sali O.Š. „Ćamil Sijarić“, održan je drugi međunarodni seminar „Sistema samoodbrane realni aikido“ Novi Pazar 2017. Organizator seminara bio je klub borilačkih veština I sportova „Akademik“ iz Novog Pazara. Seminar su vodili majstor Vladimir Vokić, crni pojas 7. DAN, Dragan Jagodić, crni pojas 5.DAN i Aleksandar Nikolić, crni pojas 5.DAN. Na seminaru su učestvovali klubovi iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Surčina, Čačka i Niša. Na seminaru je bilo učesnika različitog nivoa znanja, od početničkih žutih do majstorskih crnih pojaseva.

U dobroj atmosferi i sa puno elana, učesnici seminara obrađivali su i usavršavali tehnike samoodbrane. U prvom delu seminara su zadate, detaljno objašnjene i pokazane tehnike iz programa SSRA2015 .

U drugom delu, svaki klub je imao priliku da se predstavi gledalištu i kolegama iz drugih prijateljskih klubova pripremljenim demonstracijama efikasnih tehnika odbrane, atraktivnim bacanjima, prikazom odbrane od više napadača itd.

Po završetku seminara za učesnike i goste organizovana je poseta Manastiru Đurđevi stupovi kao i poseta Petrovoj crkvi.

Nakon toga, domaćini su se potrudili da gostima ukupan doživljaj dodatno ulepšaju ručkom u restoranu „Avlija“ uz nezaboravne specijalitete novopazarske domaće kuhinje. Na kraju, uz oproštajnu kafu zadovoljni gosti su krenuli u svoje gradove uz obećanje da ćemo se sigurno družiti i sledeće godine.

Učešće BC „Knez Miloš“ iz Kostolca na PRVOM FESTIVALU SPORTA u Kostolcu

2. decembra 2017 godine, održan je PRVI FESTIVAL SPORTA u Kostolcu u gradskoj Sportskoj hali.Učestvovalo je preko 20 sportskih klubova i udruženja,a učešće je uzeo i naš klub-Borilački centar „Knez Miloš“ iz Kostolca.
Cela manifestacija je zamišljena kao mini sajam sporta, gde su sve sportske organizacije bile u mogućnosti da se druže sa svojim sugrađanima i da im na jednom mestu prikažu sve ono čime se bave i šta treniraju u svojim klubovima.
U jednom delu hale je bilo postavljeno borilište, koje smo delili sa našim prijateljima iz „Džiu Džicu kluba Kostolac“ i tom prilikom smo na najbolji mogući način prezentovali naš klub i našu borilačku veštinu.
Ovaj događaj su propratili svi lokalni mediji, kao i nacionalna sportska televizija-SOS kanal.

IZVEŠTAJ SA PROSLAVE 10 GODINA KRA SURČIN

Povodom 10. godina Kra „Surčin“, 20 godina bavljenja veštinom RA Tamare Mandić 3. DAN i 25 godina bavljenja veštinom Igora Mandića 4.DAN, upriličena je svečana manifestacija i dodela priznanja u Surčinu 30.09.2017. godine. Ovo je bila prilika da se Kra „Surčin“ prikaže u punom sjaju sa svim svojim članovima i izrazi zahvalnost svim ljudima koji su na neki način unapredili rad kluba i doprineli ličnom razvoju Tamare i Igora Mandić. Mnogi prijatelji su prisustvovali istoj – samo da spomenemo nekoliko: Rodoljub Rori Stanišić, Miroljub Jovičić, Radojica Spasojević, članovi Saveza SSRA2015… Prijatna atmosfera se prenela i na nastavak slavlja u prostorijama kluba, gde su domaćini upriličili veče za pamćenje koje će se dugo spominjati i prepričavati.
Još jednom, čestitamo našim velikim prijateljima na uspešnom jubileju i očekujemo još boljih budućih deset godina.

IZVEŠTAJ SA II INSTRUKTORSKOG SEMINARA SRPSKOG SAVEZA SAMOODBRANE REALNI AIKIDO 2015

30.09.2017. godine u prostorijama SU „KRA Surčin’’ održan je II instruktorski seminar Srpskog saveza Sistema samoodbrane Realni aikido 2015.

Cilj ovog semnira je prezentovanje, uvežbavanje, ispravljanje i upućivanje instruktora  na poboljšanje rada u izvodjenju  programa za odrasle i programa za decu.

Savez je kao organizator snosio troškove učešća  i  boravka glavnih trenera svih klubova koji su članovi saveza.

Na II Instruktorskom seminaru učešće je uzelo 18 klubova sa ukupno 42 trenera i instruktora. Učesnici su proveli 5 sati na strunjačama radeći tehnike programa za decu i za odrasle.

Programe su ove godine  prezentovali Branko Brešćanski – 6.DAN i Aleksandar Nikolić – 5. DAN uz podršku člnova Tehničke komisije.

U subotu uveče održana je svečana večera povodom proslave 10 godina Kra“Surčin”. Večera je protekla u lepom druženju učesnika seminara i gostiju proslave.

Narednog dana 01.10.2017 odražani su sastanci  Upravnog odbora, Nadzornog odbora, Tehničke komisije kao i DAN kolegijum.

IZVEŠTAJ SA 19. KAMPA KANJŽA 2017

19. kamp u Kanjiži koji je održan u periodu od 17-21.08.2017. godine, protekao je u izuzetno prijateljskoj i radnoj atmosferi. Učešće na ovogodišnjem kampu uzelo je oko 60 učesnika različitog uzrasta. Pored svakodnevnih treninga deci su organizovane i druge aktivnosti kao što su odlazak na bazen, obilazak Kanjiže, poseta Festivalu hleba….. Kao i svake godine na kraju seminara je održano polaganje, i svi kandidati su uspešno položili. Kamperi su se na kraju razišli uz obećanje “vidimo se naredne godine u 20. kampu“.

IZVEŠTAJ SA I CENTRALNOG POLAGANJA ZA DAN ZVANJA – FUTOG 2017

Srpski Savez Realnog Aikidoa 2015 je organizovao prvo CENTRALNO POLAGANJE za DAN zvanja u Futogu 24.06.2017 godine. Nakon tri pripremna seminara i odabira polagača, na polaganje je izašlo 14 kandidata koji su uspešno savladali i prikazali propisan program SSRA2015 za zvanje DAN. Na polaganje za zvanje 1. DAN je izašlo 8 kandidata od kojih je priznanje za najboljeg kandidata u muškoj konkurenciji za 1. DAN dobio Marko Anđelković iz SU „CRA Brešćanski“ a u ženskoj Svetlana Bulatović iz SU „CRA Vokić“. 5 kandidata je polagalo za zvanje 2. DAN od kojih je najbolji bio Miloš Jovanović iz KRA „Zmajevi“. Veliko nam je zadovoljstvo, što možemo da se pohvalimo sa još jednim visokim zvanjem DAN u našem Savezu. Igor Mandić je uspešno položio za zvanje 4.DAN. Domaćin prvog centralnog polaganja je bio KRA „Futog“, i ovim putem im se zahvaljujemo na besprekornoj organizaciji.

Svim kandidatima čestitamo i želimo im uspeh u daljem radu i napredovanju.

KBSV „AKADEMIK“ NOVI PAZAR

Dragi prijatelji, veliko nam je zadovoljstvo da poželimo dobrodošlicu KBSV „AKADEMIK“ NOVI PAZAR u naš SAVEZ SSRA2015! Odlukom Upravnog Odbora SSRA2015, pridružuje nam se i KBSV „AKADEMIK“ iz Novog Pazara kao 19-ti klub u našem Savezu i otpočinjemo novu saradnju sa našim starim prijateljima Dupljak Hidom 4.DAN i Radovanović Slavišom 1.KYU.

DOBRO NAM DOŠLI!

Tradicionalni međunarodni seminar održan je u na gradu na Begeju

Tradicionalni međunarodni seminar održan je u na gradu na Begeju, Zrenjaninu, 8 aprila 2017 godine u Domu borilačkih veština. U organizaciji kluba realnog aikidoa „ Zrenjanin 1995 „  pod vođstvom trenera Aleksandra Nikolića crni pojas 5 DAN, Stanaćev Slobodana crni pojas 2 DAN i Buratović Duška crni pojas 1 DAN.

Seminar je vodio majstor Vokić Vladimir nosilac crnog pojasa 7 DAN.  Skoro svi klubovi iz Srpskog saveza su se odazvali pozivu, kao i iz Makedonije, gde su pored školskih tehnika uvežbavali nove i van školske tehnike, situacione tehnike-snalaženja od više napadača sa više strana.

Na seminaru su prikazivali tehnike i drugi majstori-članovi tehničke komisije, nosioci viših pojaseva

Aleksandar Nikolić -5 DAN, Jagodić Dragan- 5 DAN, Brešćanski Branko-6 DAN, Marko Divjak- 4 DAN.

Seminar je protekao u veseloj atmosferi, gde su sa elanom i pozitivnom energijom  uvežbavali prikazane tehnike.

Posle seminara bio je održan i drugi pripremni seminar za kandidate za crne pojaseve, gde su kandidati ispred tehničke komisije prikazivali traženi program.

Posle završenog seminara svi učesnici seminara bili su  u restoranu Banatska koliba, gde su nastavili sa druženjem uz hranu i piće.

Klub realnog aikidoa „ Zrenjanin 1995“  je uručio i prigodne poklone učesnicima seminara, kačkete sa znakom kluba i saveza kao i zajedničku fotografiju, a CD naknadno, da bi zauvek ostala uspomena.

Vidimo se sledeće godine.

sportski pozdrav iz Zrenjanina

PRVI PRIPREMNI SEMINAR ZA MAJSTORSKA ZVANJA

Dana 19.03.2017. godine u prostorijam Kluba realnog aikidoa i Ju-jutsu „Novi Sad“ odrađen je I pripremni seminar za majstorske kandidate za crne pojaseve. Iz tehničke komisije su prisustvovali Jagodić Dragan, Jovanović Boban i Marko Divljak. Svako od majstora je pokazivao tehniku po tehniku.

Prisustvovalo je 29 kandidata. Kandidati su upoznati sa segmentima rada i objašnjeno je šta se od njih traži. Upoznati su sa tehnikama iz drugog segmenta (obaveznog po programu), i to su uvežbali, taj program tehniku po tehniku. Radili su i pripremu za Džiu Waze i situacioni prikaz.

Redovna skupština Srpskog Saveza Sistem Samoodbrane Realni Aikido 2015

12.2.2017.g. u Zrenjaninu održana je redovna skupština Saveza.

Skupštini su prisustvovali predstavnici svih 18 članica Saveza.

U radnoj i konstruktivnoj atmosferi usvojeni su :

-Godišnji izveštaj za 2016.g.

-Izveštaj Nadzornog odbora i finansijski izveštaj za 2016.g.

-Plan rada za 2017.g.

-Novi statut Saveza koji je usklađen sa novim ZOS.

-Novi poslovnik o radu Skupštine.

-Usvojena je ostavka majstora Mihalja Halasa na članstovo u Upravnom odboru saveza zbog obaveza u UO Sportskog saveza Sente. Na njegovo mesto izabrana je Ivanka Subašić.

– Na kraju su podeljena priznanja za rad u 2016.g. :

Igor Mandić – Plaketa za najaktivnijeg člana i doprinos u unapređenju rada Saveza u 2016.g.

Dragan Jagodić – Plaketa za izuzetan doprinos u unapređenju rada Saveza u 2016.g. na polju školovanja kadrova Saveza na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

KRA Anđeo iz Čačka – za najveći napredak u razvoju kluba u 2016.g.

Prvi međunarodni seminar Sistema samoodbrane Realni aikido održan  u Nišu

U subotu 3.12.2016. u sportskoj sali O.Š. „Mika Antić“, održan je prvi međunarodni seminar „Sistema samoodbrane realni aikido“ Niš 2016. Organizator seminara bio je klub realnog aikidoa „Amadeus“ iz Niša. Seminar je vodio predsednik srpskog saveza „Sistem samoodbrane realni aikido 2015“ majstor Vladimir Vokić, crni pojas 7. DAN. Učestvovali su klubovi iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Futoga, Požarevca, Kostolca, Surčina, Kragujevca, Velike Plane, Čačka… kao i klubovi iz susedne Makedonije. Organizator je okupio preko sto dvadeset učesnika različitog nivoa znanja, od početničkih žutih do majstorskih crnih pojaseva.

U dobroj atmosferi i sa puno elana, na dva unapred pripremljena i postavljena tatamija, učesnici seminara obrađivali su i usavršavali tehnike odbrane od napada otpozadi. Seminar je tematski bio podeljen na dva dela. U prvom su zadate, detaljno objašnjene i pokazane tehnike odbrane od napada otpozadi izvodili-ponavljali učesnici raspoređeni u parove, a majstori sa višim zvanjima su, idući od jednog do drugog para, ukazivali na greške i davali uputstva za njihovo ispravljanje.

U drugom delu, posle kraće pauze, svaki klub je imao priliku da se predstavi gledalištu i kolegama iz drugih prijateljskih klubova pripremljenim demonstracijama efikasnih tehnika odbrane, atraktivnim bacanjima, prikazom odbrane od više napadača itd. Ovo je bilo naročito stimulativno za mlađe učesnike koji su jedva dočekali priliku da svojim znanjem i veštinom zadive roditelje, školske drugove i navijače.

Po završetku seminara za učesnike i goste organizovana je poseta jedinstvenom niškom spomeniku „Ćele-kuli“.

Nakon toga, domaćini su se potrudili da gostima ukupan doživljaj dodatno ulepšaju ručkom u „Nišlijskoj mehani“ uz nezaboravne specijalitete niške domaće kuhinje. Na kraju, uz oproštajnu kafu u „Kazandžijskom sokačetu“ i obavezno slikanje sa Sremcem i Kalčom, zadovoljni gosti su krenuli u svoje gradove uz obećanje da ćemo se sigurno družiti i sledeće godine.

Klub realnog aikidoa „Amadeus“ (www.amadeus.org.rs amadeus.cra@gmail.com) formiran je 2006 godine, kažu Zoran Milivojević i Dragan Milosavljević osnivači i glavni treneri kluba. Danas imamo preko sto članova, a uobičajeno nas na treninzima ima tridesetak. Radimo sa svim uzrastima, od predškolske dece do penzionera. Sistematskim i osmišljenim radom, sa mnogo entuzijazma i prolivenog znoja uspeli smo da odškolujemo jedanaest majstora realnog aikidoa, dakle crnih pojaseva. Na samo korak od tog zvanja imamo 14 majstorskih kandidata tj. nosilaca braon pojaseva, dvadesetak nosilaca plavih, kao i veći broj nosilaca učeničkih pojaseva. Treninzi se održavaju svakog ponedeljka, srede i petka u sali O.Š. „Vuk Karadžić od 19.30 do 21 čas.

Na polovini tročasovnog seminara publici se predstavio kendo klub „Mušin“ iz Niša. Devojke i momci iz ovog uspešnog niškog kluba izveli su upečatljivu demonstraciju svoje  specifične veštine. Obučeni u atraktivnu opremu, dobrim kretanjem, uspešnim napadima, zasecima, odbranama i blokadama, sve vreme su držali pažnju zadovoljnog gledališta. Na kraju prezentacije ispraćeni su gromoglasnim aplauzom ne samo gledališta već i  učesnika aikido seminara. Klub japanskog mačevanja, kendo klub „Mušin“ (https://www.facebook.com/KendoKlubMushin/) svoje treninge drži  ponedeljkom i sredom od 20 časova i subotom od 17 časova u školi sa domom učenika „Bubanj“ u ulici Bubanjskih heroja 3 (Ledena Stena).

DEČIJI SEMINAR „Beograd 2016“

27.11.2016.g. u sportskoj hali u Padinskoj Skeli  održan DEČIJI SEMINAR SISTEMA SAMOODBRANE REALNI AIKIDO.

Organizatori ove manifestacije su bili KRA “ZMAJEVI “ I CRA “ VOKIĆ” .

300 dečaka i devojčica je treniralo i družilo se sa najboljim majstorima naše veštine.

Uz učešće 11 klubova iz SSSSRA2015 imali smo čast i zadovoljstvo da ugostimo i prijatelje iz Makedonije iz kluba KRA „ VARDAR“ iz Skoplja.

Posle završetka seminara na veliku radost mališana organizovana su druženja sa animatorima.

Odlukom UO u članstvo Saveza primljeni su : klub ’’Taido’’ iz Novog Beograda, Borilački centar ’’Knez Miloš’’ iz Požarevca i Borilački centar ’’Knez Miloš’’ iz Kostolca.

Prvi instruktorski seminar SSSSRA 2015

img_2091_resize_resize08. i 09.10.2016.godine u prostorijama SU„KRA Surčin’’ održan je Prvi instruktorski seminar Srpskog saveza Sistema samoodbrane Realni aikido 2015.

Cilj ovog semnira je prezentovanje i uvežbavanje programa za odrasle i programa za dečiji program.

Savez je kao organizator snosio troškove učešća i dvodnevnog boravka glavnih trenera svih klubova koji su članovi saveza, dok seminarska taksa nije naplaćivana već samo troškovi smeštaja i ishrane.

U toku dva dana učešće je uzelo 18 klubova sa ukupno 42 trenera i instruktora. Učesnici su u ova dva dana proveli 9 sati na strunjačama radeći osnovne tehnike programa za decu i za odrasle.

Programe je prezentovala i korigovala rad učesnika tehnička komisija u sastavu: Vladimir Vokić crni pojas – 7.DAN, zatim Jagodić Dragan, Slobodan Jovanović, Halas Mihalj, Aleksandar Nikolić crni pojas – 5.DAN, kao i Divjak Marko crni pojas – 4.DAN.

U subotu uveče organizovana je svečana večera u „nautičkom selu Biser“ u Boljevcima gde su učesnici i spavali. Večera je protekla u lepom druženju učesnika seminara a proslavljena je i prva godina rada Saveza.

U toku seminara odražana je Skupština Saveza i sastanak Upravnog odbora.

Odlukom UO u članstvo Saveza primljeni su : klub ’’Taido’’ iz Novog Beograda, Borilački centar ’’Knez Miloš’’ iz Požarevca i Borilački centar ’’Knez Miloš’’ iz Kostolca.

Budući operativni treneri

dsc04219
Veliki dani za naš Savez – SSRA 2015. U saradnji našeg Saveza i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja -DIF Novi Sad, 19 kandidata započelo je edukaciju za zvanje operativni trener. Polaznicima želim puno uspeha.

Tradicionalni 18. BUDO KAMP Kanjiža

1

Od 13.08. do 18.08.2016.godine u Kanjiži na obali reke Tise održan je tradicionalni 18. BUDO KAMP. Ogranizator seminar-kampa kao I svih prethodnih godina bio je KBS ‚‚Gozo Shioda‚‚  iz Kanjiže na čelu sa majstorom Halas Mihaljom nosiocem  crnog pojasa 5.DAN.

Učešće  je uzelo  78 članova iz klubova iz Sente, Novog Kneževca, Čoke, Zrenjanina, Surčina i kluba domaćina. Učesnici su bili podeljeni u četiri grupe za treniranje po uzrastima i pojasevima. Treninzi su održavali dva puta dnevno, na otvorenom u samom kampu kao i u sali ‘’Partizan’’ u centru grada. Treninge su vodili majstori: Halas Mihalj 5. DAN, Nikolić Aleksandar 5.DAN, Mandić Igor 3.DAN, Slobodan Stanačev 2.DAN, Vukadinović Radoslav 2.DAN I Buratović Duško 1.DAN.

14.08.2016.g. kamp-seminar su posetili I majstori najviših zvanja SSSSRA 2015 Vladimir Vokić 7.DAN, Dragan Jagodić 5.DAN, Slobodan Jovanović 5.DAN i Marko Divjak 4.DAN koji su održali jedan zajednički trening za sve učesnike kampa. Nakon treninga zajedno smo se fotografisali i ispod spomen ploče posvećene majstoru Ljubi Vračareviću‚ koji je šesnaest puta dolazio u ovaj kamp i prenosio svoje znanje, misli i iskustvo učesnicima .

Od prvog organizovanja seminar je zamišljen kao kampovanje pored Tise, tako da su učesnici kampa živeli kao jedna porodica. Ujutru su zajedno ustajali u 07,00 časova zatim odlazili na trčanje, zajedno obedovali, trenirali, družili se, igrali se raznih sportskih igara sa loptom, bagminton, frizbi, šah, karte… odlazili na bazen. Povečerje je bilo zakazano u 22,00h. Za one koji su dobri plivači posebna je atrakcija bila plivanje u Tisi. Treneri su imali vremena da se druže i razmene svoja iskustva.

Poslednjeg dana svi su srećni i zadovoljni odlazili kućama sa komentarima da je kratko trajalo, brzo prošlo i obećanjem da će sledeće godine opet doći.

 

Vidimo se sledeće godine u Kanjiži !

Savezno polaganje za majstore viših zvanja

polaganje za visa zvanja 2016

Večeras, 27.06.2016. godine na Novom Beogradu, u klubu “ Centar Realnog Aikidoa Vokić“, održalo se prvo savezno polaganje za majstore viših zvanja. SSRA 2015 je od večeras bogatiji za majstoricu Ivanu Spasojević 2.Dan, Nikola Lazović 2.Dan i Nikola Simić 3.Dan. ČESTITAMO SVIMA i zahvaljujemo se komisiji Vladimir Vokić 7.Dan, Slobodan Jovanović 5. Dan, Dragan Jagodić 5.Dan i Aleksandar Nikolić 5.Dan.

Vidovdanski Sabor Srbskih Vitezova

DSC_0172

U Sportskom Centru u Rumi, u subotu 25. juna 2016. godine, održan je treći po redu tradicionalni Vidovdanski Sabor Srbskih Vitezova, a učešće u manifestaciji uzeli su predstavnici sporta, kulture, vere, vitezova, vojske i policije. Organizator Sabora je bila Akademija Sabora Srbskih Vitezova i Savate boks klub „Ruma“. Srpski savez sistem samoodbrane realni aikido 2015 predstavio se sa svojim programom u kome su deca i odrasli pokazali svoju veštinu i umeće.

Tradicionalni savezni seminar u Zrenjaninu 2016

13054955_10209378935579715_850523450_oU subotu 23.04.2016 god održan je tradicionalni savezni seminar u Zrenjaninu u prostorijama Doma borilačkih veština pod vođstvom Vladimira Vokića crni pojas 7 DAN. Ovogodisnjem seminaru je prisustvovao veliki broj članova  iz skoro svih klubova SSSRA2015 iz cele Srbije. U pauzi između dva treninga, učesnici seminara su mogli da uživaju u prelepom centru grada Zrenjanina i u zajedničkom ručku u obližnjem restoranu Banatska koliba, koji se potrudio da svojom gostoprimljivošću uveliča ovaj sportski dan.

Ovaj događaj je ujedno bio i prilika i da nam se predstave novi klubovi koji su pristupili savezu SSRA2015 i dodele trenerske licence .

Na drugom treningu, u poslepodnevnim časovima , i drugi majstori su imali priliku da pokažu svoje znanje kroz prikaz i izvođenje tehnika , poput  Aleksandara Nikolića crni pojas 5 DAN ( organizator seminara ) i Marko Divjak crni pojas 3 DAN – KRA “Futog”.

Nadamo se da se i sledeće godine vidimo u Zrenjaninu!

IV veče borilačkih veština i sportova’’ gradske oštine Surčin

DSC_0127Dana 12.04.2016.god. sa početkom u 18,00 časova u OŠ „Vožd Karađođe“ u Jakovu održano je ’’IV veče borilačkih veština i sportova’’ gradske oštine Surčin. Cilj ove manifestacije je da se borilačke veštine predstave najviše kroz prikaz tehnika koje izvode deca. Učešće su uzeli Sistem saoodbrane Realni aikido koje je predstavilo Sportsko udruženje „Klub realnog aikido-a Surčin“, Karate: klubovi ’’Surčin’’ i „Splinter“, Džudo: klub „Sveti Đorđe“, sa preko 150 učesnika, uglavnom dece i mladih uz prisustvo oko 250 gledalaca.
Sportsko udruženje „Klub realnog aikido-a Surčin“ je učestvovalo sa 45 članova uzrasta od četiri pa sve do najstarijeg člana od 42 godine. Kao i po običaju najviše apluza publike dobili su najmlađi, a ovaciju publike izazvala je tačka gde su se predstavile devojke. Prikazan je i upotrebni deo ove veštine kroz odbranu od noža, palice i pištolja, kao i odbrana od dva napadača. Po mišljenu publike i predstavnika lokalne samouprave prikaz Sistema samoodbrane realni aikido bio je najupečatljiviji, efikasan, brz i konkretan, što su potvrdili i predstavnici drugih veština.

Poseta Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu

sastanak sa profesorom Slobodanom Krnetom04.04.2016 – Delegacija našeg saveza u poseti Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu. Vladimir Vokić i Dragan Jagodić razgovarali sa profesorom Slobodanom Krnetom o nastavku saradnje na školovanju kadrova saveza i izdavanju dozvola za rad. Prve dozvole za rad u okviru našeg saveza su izdate u saradnji sa ovom institucijom i sa profesorom Krnetom koji je bio član komisije za izdavanje dozvola za rad.

Poseta Ministarstvu omladine i sporta

sasatanak kod Predraga Peruničića19.2.2016 – Predstavnici našeg saveza Vladimir Vokić i Marko Divjak posetili Ministarstvo omladine i sporta i imali sastanak sa državnim sekretarom u ministarstvu sporta Predragom Peruničićem .
Sastanak protekao u veoma konstruktivnoj i prijatnoj atmosferi gde se razgovaralo o nastavku rada našeg saveza i saradnji sa svim državnim institucijama.

Održan III Međunarodni Seminar SISTEM SAMOODBRANE REALNI AIKIDO 2015 u Novom Sadu

Sem NS128.11.2015. u Sportskom Centaru – SPENS je održan III Međunarodni Seminar SISTEM SAMOODBRANE REALNI AIKIDO 2015 u Novom Sadu,  u organizaciji SU „Centar Realnog Aikidoa Brešćanski“. Seminar su vodili  majstori Vladimir Vokić 7.DAN I Branko Brešćanski 6.DAN a svoje znanje I iskustvo sa učesnicima seminara su podeli I drugi majstori Saveza SSRA 2015.

Seminaru je  prisustvovalo oko 80 učesnika iz mnogih klubova Srbije a I gosti iz Slovenije, koji su tokom dva treniga mogli da se bolje upoznaju sa specifičnostima tehnika sistema samoodbrane realnog aikidoa. Veliko zadovoljstvo I čast smo imali što su nam se pridružili I pripadnici Specijalne Brigade Vojske Srbije iz kasarne “Rastko Nemanjić” iz Pančeva.

Ovom prilikom se zahvaljujemo se svim učesnicima na prijatnom druženju i razmeni znanja, i vidimo se ponovo u Novom Sadu.