PRIPREME NA TARI – SURA“ TAIDO“

U organizaciji SURA Taido, organizovane su sportske pripreme na Mitrovcu na Tari. Članovi ovog kluba su imali priliku da kroz sedmodnevne pripreme poboljšaju svoju kondiciju pred početak sportske sezone i školske godine. Deca su uživala u treninzima, svakodnevnim šetnjama, bazenu, sportskim igrama, pevanju uz gitaru, večernjim žurkama i edukativnim radionicama iz ekologije.

OSVAJANJE PLANINSKIH VRHOVA ERDZIJAS I BOLKAR – TURSKA

U periodu od 19.07.-02.08.2019 naš majstor Ivan Milutinović je boravio u Turskoj, gde je sa ekspedicijom iz Srbije uspeo da ispenje dva planinska vrha na visini preko 3000 metara nadmorske visine. Vrh Erdijaz 3730 mnv i Vrh Bolkar 3524 mnv . Veoma smo ponosni na našeg  majstora Ivana jer se niko iz Srbije do sada nije ispeo na Vrh Bolkar.

Ivanu želimo puno sreće u daljim osvajnjima i da bude uspešan kao i na strunjačama.

KAMP SISTEMA SAMOODBRANE REALNI AIKIDO U GRČKOJ – SITONIJA – NIKITI

U periodu od 03.07-14.07.2018 održan je kamp sistema samoodbrane realni aikido u Grčkoj-(SITONIJA / NIKITI), u organizaciji CRA“BREŠĆANSKI“. Seminar je vodio Branko Brešćanski crni pojas 7.DAN. Pored učesnika iz kluba CRA“BREŠĆANSKI“- Novi Sad, ove godine su nam se pridružili i članovi kluba CRA“VOKIĆ“- Beograd i KRA“ANĐEO“- Čačak. Seminar je protekao u izuzetno prijateljskoj i radnoj atmosferi. Pored svakodnevnih treninga koji su se održavali dva puta dnevno, deci su organizovane i druge aktivnosti kao što su odlazak na bazen, svakodnevni odlazak na plažu, krstarenje…….

IV CENTRALNO POLAGANJE

Srpski Savez Realnog Aikidoa 2015 je organizovao IV CENTRALNO POLAGANJE za DAN zvanja u Požarevcu 09.06.2019 godine. Nakon tri pripremna seminara i odabira polagača, na polaganje je izašlo 12 kandidata koji su uspešno savladali i prikazali propisan program SSRA2015 za zvanje DAN. Na polaganje za zvanje 1. DAN je izašlo 7 kandidata od kojih je priznanje za najboljeg kandidata u muškoj konkurenciji za 1. DAN  dobio Dušan Urošević iz BC „KNEZ MILOŠ-POŽAREVAC“a u ženskoj Dajana Miodraović iz BC“KNEZ MILOŠ-POŽAREVAC“. Jedan kandidat je polagao za zvanje 2. DAN . Veliko nam je zadovoljstvo, što možemo da se pohvalimo sa još šest visokih zvanja DAN u našem Savezu. Anton Ivanović, Goran Jovašević su uspešno položili za zvanje 3.DAN., Tamara Mandić i Ivan Milutinović su položili za zvanje 4.DAN a Dragan Jagodić i Slobodan Jovanović su promovisani u zvanje 6.DAN.

Domaćin IV centralnog polaganja je bio BC“KNEZ MILOŠ-POŽAREVAC“, i ovim putem im se zahvaljujemo na besprekornoj organizaciji.

Svim kandidatima čestitamo i želimo im uspeh u daljem radu i napredovanju.

GODIŠNJA SKUPŠTINA

24.03.2019.g. u NOVOM SADU održana je izborna- redovna godišnja skupština Srpskog Saveza Sistem Samoodbrane Realni Aikido 2015.

Skupštini je prisustvovalo 17 predstavnika članova Saveza.

U radnoj i konstruktivnoj atmosferi usvojeni su :

-Zapisnik sa redovne sednice Skupštine održane 25.02.2018. godine u Počarevcu

-Godišnji izveštaj o radu SSSSRA2015 za 2018.g.

-Izveštaj Nadzornog odbora SSSSRA2015 za 2018.g.

-Izveštaj o Finansijskom poslovanju SSSSRA2015 za 2018.g.

-Plan rada i Finansijski plan SSSSRA 2015 za 2019.g.

-Ove godine je odžana i izborna skupština. Glasnjem su izabrani novi organi Saveza (PREDSEDNIK SAVEZA, GENERALNI SEKRETAR, UPRAVNI ODBOR, TEHNIČKA KOMISIJA)

-Na ovogodišnjoj Skupštini još jedan klub je podneo zahtev za članstvo u našem Savezu, koji je jednoglasno usvojen. Pridruživanjem ovog kluba naš Savez sada broji  21 klub u 18 gradova širom Srbije.

Domaćin godišnje Skupštine je bio CRA“BREŠĆANSKI“, i ovim putem im se zahvaljujemo na besprekornoj organizaciji.

PRIKAZ SISTEMA SAMOODBRANE REALNIAIKIDO U BUDIMPEŠTI

10.12.2018 članovi KRA „SURČIN“ na čelu sa Igorom i Tamarom Mandić  su u Budimpešti promovisali i demonstrirali  efikasne tehnika samoodbrane, atraktivnim bacanjima, prikazom odbrane od različitih vrsta napada kao i odbranu od naoružanog napadača. Promociju je organizovao naš predstavnik IFSRA za MAĐARSKU Halász Mihály-a.

Zahvaljujemo se svim učesnicima ovog događaja kao i našem predstavniku za Mađarsku na uloženom trudu i promociji naše veštine.

III MEĐUNARODNI SEMINAR SSSSRA2015 – PETROVAC NA MLAVI

U nedelju 09.12.2018 u hali sportova  u PETROVCU NA MLAVI, održan je treći međunarodni seminar „Sistema samoodbrane realni aikido“. Organizator seminara bio je SU“ BORILAČKI CENTAR KNEZ MILOŠ” Seminar su vodili majstor Vladimir Vokić, crni pojas 7. DAN, Branko Brešćanski, crni pojas 7.DAN i Aleksandar Nikolić, crni pojas 5.DAN. Na seminaru su učestvovali klubovi iz Beograda, Novog Sada, Zrenjanina, Surčina, Čačka, Niša, Požarevca, Velike Plane kao i gosti iz Makedonije. Na seminaru je bilo učesnika različitog nivoa znanja, od početničkih žutih do majstorskih crnih pojaseva. U dobroj atmosferi i sa puno elana, učesnici seminara obrađivali su i usavršavali tehnike samoodbrane. U prvom delu seminara su zadate, detaljno objašnjene i pokazane tehnike iz programa SSRA2015 . U drugom delu, klub domaćin i demo tim koji je učestvovao na XXI AEROBIK HAPPENINGU, su imali priliku da se predstave gledalištu i kolegama iz drugih prijateljskih klubova pripremljenim demonstracijama efikasnih tehnika odbrane, atraktivnim bacanjima, prikazom odbrane od više napadača itd.“

Po završetku seminara za učesnike i goste organizovana je poseta banji “ŽDRELO”.

Ovim putem želimo da se zahvalimo domaćinima SU“ BORILAČKI CENTAR KNEZ MILOŠ “ kao i predstavnicima OPŠTINE PETROVAC NA MLAVI, SPORTSKOG SAVEZA I HALI SPORTOVA koji su bezrezervno pomogli održavnje ovog seminara.

XXI AEROBIC HAPPENING-PRIKAZ VEŠTINE SISTEM SAMOODBRANE REALNI AIKIDO

08.12.2018. održan je XXI AEROBIC HAPPENING na Fakultetu za fizičku kulturu u Beogradu. Na poziv organizatora članovi našeg Saveza su uzeli učešće na ovom događaju i pred brojnom publikom izveli prikaz veštine SISITEM SAMOODBRANE REALNI AIKIDO .

Ovim putem se zahvaljujemo našim članovima (CRA”VOKIĆ”, CRA”BREŠĆANSKI”, KRA”SURČIN”, KRA”ANĐEO”, SURA”TAIDO”) koji su nas predstavili u najboljem svetlu i prisutne upoznali sa našom borilačkom veštinom.

III DEČIJI SEMINAR –PADINSKA SKELA 2018

18.11.2018.g. u sportskoj hali u Padinskoj Skeli  održan je III DEČIJI SEMINAR SISTEMA SAMOODBRANE REALNI AIKIDO.

Organizatori ovog seminara su KRA “ZMAJEVI “ I CRA “ VOKIĆ” .

U dobroj atmosferi i sa puno elana, 300 dečaka i devojčica je treniralo i družilo se sa najboljim majstorima naše veštine. Na seminara  su se obrađivale i usavršavale tehnike iz dečijeg programa SSRA2015.

Posle završetka seminara na veliku radost mališana organizovana su takmičenja u poligonu spretnosti, pikadu , izvođenju penala…. Pobednici u igrama su osvojili pehare i diplome.

Zahvaljujemo se organizatorima na lepo organizovanom seminaru .

Vidimo se i sledeće godine.

IV MEĐUNARODNI SEMINAR SISTEM SAMOODBRANE REALNI AIKIDO & PENCHAK SILAT

U subotu 20.10.2018. održan je  IV MEĐUNARODNI SEMINAR SISTEM SAMOODBRANE REALNI AIKIDO & PENCHAK SILAT u organizaciji SU „CRA BREŠĆANSKI“. Na seminaru je bilo preko 100 učesnika (kategorija – odrasli) iz Srbije, Rusije, Ukraine, Makedonije, Mađarske i Francuske na jednom mestu. U dobroj atmosferi i sa puno elana, puno rada učesnici seminara obrađivali su i usavršavali tehnike odbrane od naoružanog napadača. Seminar je bio podeljen na dva dela. Prvi deo seminara je vodio Sèbastien Vèruolt 4.Dan penchak silat gde je prisutne upoznao sa veštinom PENCHAK SILAT . Drugi deo seminara su vodili Vladimir Vokić 7.Dan i Branko Brešćanski 6.Dan.

Po završetku seminara članovi kluba CRA“BREŠĆANSKI“ su izveli prikaz veštine sistem samoodbrane  realni aikido povodom obeležavanja 25 godina rada Branka Brešćanskog.  Ovo je ujedno bila i promocija majstora Branka Brešćanskog u zvanje crni pojas  7.Dan .

Prijatna atmosfera iz sale se prenela i na nastavak slavlja u prostorijama kluba SU”CRA BREŠĆANSKI”, gde su domaćini upriličili veče za pamćenje koje će se dugo spominjati i prepričavati.

Još jednom, čestitamo našem velikom prijatelju na uspešnom jubileju i odličnoj organizaciji

IV MEĐUNARODNOG SEMINARA SISTEM SAMOODBRANE REALNI AIKIDO & PENCHAK SILAT

III INSTRUKTORSKI SEMINARA SRPSKOG SAVEZA SAMOODBRANE REALNI AIKIDO 2015

29.09.2018. godine u prostorijama SU „KRA Surčin’’ održan je III instruktorski seminar Srpskog saveza Sistema samoodbrane Realni aikido 2015. Ceo ovaj sportski događaj je prepoznat i od GO SURČIN, te je Predsednik opštinskog veća Milan Prokopljević otvorio seminar, kao i Mihailo Medan – član veća za sport opštine Surčin.

Na III Instruktorskom seminaru učešće je uzelo 19  klubova sa preko  40 trenera i instruktora. Na ovogodišnjem seminaru učestvovali su treneri  i instruktori iz Makedonije na čelu sa glavnim trenerom Antoanom Dinevskim.  Učesnici su proveli 5 sati na strunjačama radeći tehnike programa za decu i za odrasle.

Programe su ove godine  prezentovali Vladimir Vokić – 7.DAN i Branko Brešćanski – 6.DAN uz podršku člnova Tehničke komisije.

Narednog dana 30.09.2017 odražani su sastanci  Upravnog odbora, Nadzornog odbora, Tehničke komisije kao i DAN kolegijum.

20.KAMP KANJIŽA -2018

20. kamp u Kanjiži koji je održan u periodu od 13-16.08.2018. godine, protekao je u izuzetno prijateljskoj i radnoj atmosferi. Učešće na ovogodišnjem kampu uzelo je oko 60 učesnika različitog uzrasta. Učesnici su imali dva treninga dnevno kao i priliku da se upoznaju sa majstorima našeg Saveza . Treninge su vodili Branko Brešćanski crni pojas 6.DAN, Mihàly Halàsz crni pojas 6.DAN, Igor Mandić crni pojas 4.DAN , Duško Buratović crni pojas 1.DAN. Kao i svake godine na kraju seminara je održano polaganje, i svi kandidati su uspešno položili. Ove godine je obeležena 20. godišnjica rada kampa kao i proslava u čast našeg domaćina i velikog prijatelja MIHÁLY HALÁSZ-a.

Još jednom, čestitamo našem velikom prijatelju na uspešnom jubileju i želimo mu još puno sportskih uspeha.

KAMP SISTEMA SAMOODBRANE REALNI AIKIDO U MATARUŠKOJ BANJI

U periodu od 18.07-25.07.2018 održan je kamp sistema samoodbrane realni aikido u Mataruškoj banji, u organizaciji CRA“BREŠĆANSKI“. Seminar je protekao u izuzetno prijateljskoj i radnoj atmosferi. Pored svakodnevnih treninga koji su se održavali dva puta dnevno, deci su organizovane i druge aktivnosti kao što su odlazak na bazen, obilazak manastira Žiča… Za vreme boravka u Mataruškoj banji imali smo posetu članova kluba KRA „ANĐEO“ iz Čačaka i Kraljeva.

SUPER KAMP NA MITROVCU NA TARI

U periodu od 23. juna do 04. avgusta, SSRA2015 je imao aktivnost u okviru Super Kamp-a na Mitrovcu na Tari, gde je kroz školu samoodbrane prošlo 4000 dece, predškolskog, školskog i srednjoškolskog uzrasta.

Glavni trener bio je Ivan Milutinović crni pojas 3.dan iz SURA „Taido“ Beograd. Asistenti i instruktori su Aleksandar Kopandanović, Aleksa Aćimović i Strahinja Đukić iz „Taido“ kluba, Svetlana Bulatović iz Centra „Vokić“ Beograd, Lazar Mitić i Dušan Urošević iz Borilačkog centra „Knez Miloš“ iz Požarevca. Ovaj Tim je u ime Saveza održao 252 treninga u roku od 43 dana.

Ova aktivnost Saveza doprinela je da se deca, njihovi roditelji, nastavnici, učitelji i brojni animatori, kao i posetioci planine Tare upoznaju sa radom sistema samoodbrane realni aikido, oprobaju se u samoj veštini i uvere u praktična rešenja izvlačenja i oslobađanja iz problematičnih situacija mogućih napada.

Kvalitet treninga, ljubaznost predavača i profesionalnost instruktora i trenera, omogućili su saradnju sa velikim brojem osnovnih i srednjih škola širom Srbije.

Pored ostalih aktivnosti, izdvojili bi saradnju sa GSS-om (Gorska služba spasavanja) i MSS-om (Mačeovački Savez Srbije) koji su izrazili veliku zainteresovanost za sistem samoodbrane realni aikido gde su im naši instruktori održali posebno organizovane treninge. Saradnja sa Super kamp-om je protekla uspešno i po rečima organizatora vrlo su zadovoljni utiscima dece i njihovih nastavnika sa radionice samoodbrane koju je izve SSRA2015.

Izveštaj napisao

Ivan Milutinović

III CENTRALNO POLAGANJE ZA DAN ZVANJA – SURČIN 2018

Srpski Savez Realnog Aikidoa 2015 je organizovao treće po redu CENTRALNO POLAGANJE za DAN zvanja u Surčinu 12.05.2018 godine. Nakon četiri pripremna seminara i odabira po