PRIPREME NA TARI – SURA“ TAIDO“

U organizaciji SURA Taido, organizovane su sportske pripreme na Mitrovcu na Tari. Članovi ovog kluba su imali priliku da kroz sedmodnevne pripreme poboljšaju svoju kondiciju pred početak sportske sezone i školske godine. Deca su uživala u treninzima, svakodnevnim šetnjama, bazenu, sportskim igrama, pevanju uz gitaru, večernjim žurkama i edukativnim radionicama iz ekologije.

OSVAJANJE PLANINSKIH VRHOVA ERDZIJAS I BOLKAR – TURSKA

U periodu od 19.07.-02.08.2019 naš majstor Ivan Milutinović je boravio u Turskoj, gde je sa ekspedicijom iz Srbije uspeo da ispenje dva planinska vrha na visini preko 3000 metara nadmorske visine. Vrh Erdijaz 3730 mnv i Vrh Bolkar 3524 mnv . Veoma smo ponosni na našeg  majstora Ivana jer se niko iz Srbije do sada nije ispeo na Vrh Bolkar.

Ivanu želimo puno sreće u daljim osvajnjima i da bude uspešan kao i na strunjačama.

KAMP SISTEMA SAMOODBRANE REALNI AIKIDO U GRČKOJ – SITONIJA – NIKITI

U periodu od 03.07-14.07.2018 održan je kamp sistema samoodbrane realni aikido u Grčkoj-(SITONIJA / NIKITI), u organizaciji CRA“BREŠĆANSKI“. Seminar je vodio Branko Brešćanski crni pojas 7.DAN. Pored učesnika iz kluba CRA“BREŠĆANSKI“- Novi Sad, ove godine su nam se pridružili i članovi kluba CRA“VOKIĆ“- Beograd i KRA“ANĐEO“- Čačak. Seminar je protekao u izuzetno prijateljskoj i radnoj atmosferi. Pored svakodnevnih treninga koji su se održavali dva puta dnevno, deci su organizovane i druge aktivnosti kao što su odlazak na bazen, svakodnevni odlazak na plažu, krstarenje…….

IV CENTRALNO POLAGANJE

Srpski Savez Realnog Aikidoa 2015 je organizovao IV CENTRALNO POLAGANJE za DAN zvanja u Požarevcu 09.06.2019 godine. Nakon tri pripremna seminara i odabira polagača, na polaganje je izašlo 12 kandidata koji su uspešno savladali i prikazali propisan program SSRA2015 za zvanje DAN. Na polaganje za zvanje 1. DAN je izašlo 7 kandidata od kojih je priznanje za najboljeg kandidata u muškoj konkurenciji za 1. DAN  dobio Dušan Urošević iz BC „KNEZ MILOŠ-POŽAREVAC“a u ženskoj Dajana Miodraović iz BC“KNEZ MILOŠ-POŽAREVAC“. Jedan kandidat je polagao za zvanje 2. DAN . Veliko nam je zadovoljstvo, što možemo da se pohvalimo sa još šest visokih zvanja DAN u našem Savezu. Anton Ivanović, Goran Jovašević su uspešno položili za zvanje 3.DAN., Tamara Mandić i Ivan Milutinović su položili za zvanje 4.DAN a Dragan Jagodić i Slobodan Jovanović su promovisani u zvanje 6.DAN.

Domaćin IV centralnog polaganja je bio BC“KNEZ MILOŠ-POŽAREVAC“, i ovim putem im se zahvaljujemo na besprekornoj organizaciji.

Svim kandidatima čestitamo i želimo im uspeh u daljem radu i napredovanju.

GODIŠNJA SKUPŠTINA

24.03.2019.g. u NOVOM SADU održana je izborna- redovna godišnja skupština Srpskog Saveza Sistem Samoodbrane Realni Aikido 2015.

Skupštini je prisustvovalo 17 predstavnika članova Saveza.

U radnoj i konstruktivnoj atmosferi usvojeni su :

-Zapisnik sa redovne sednice Skupštine održane 25.02.2018. godine u Počarevcu

-Godišnji izveštaj o radu SSSSRA2015 za 2018.g.

-Izveštaj Nadzornog odbora SSSSRA2015 za 2018.g.

-Izveštaj o Finansijskom poslovanju SSSSRA2015 za 2018.g.

-Plan rada i Finansijski plan SSSSRA 2015 za 2019.g.

-Ove godine je odžana i izborna skupština. Glasnjem su izabrani novi organi Saveza (PREDSEDNIK SAVEZA, GENERALNI SEKRETAR, UPRAVNI ODBOR, TEHNIČKA KOMISIJA)

-Na ovogodišnjoj Skupštini još jedan klub je podneo zahtev za članstvo u našem Savezu, koji je jednoglasno usvojen. Pridruživanjem ovog kluba naš Savez sada broji  21 klub u 18 gradova širom Srbije.

Domaćin godišnje Skupštine je bio CRA“BREŠĆANSKI“, i ovim putem im se zahvaljujemo na besprekornoj organizaciji.

PRIKAZ SISTEMA SAMOODBRANE REALNIAIKIDO U BUDIMPEŠTI

10.12.2018 članovi KRA „SURČIN“ na čelu sa Igorom i Tamarom Mandić  su